Om LCPS

Om Lilla Caféet på Söder

“Jag har sen jag var väldigt ung vetat att jag skulle bli egen företagare. Att kunna bestämma och göra saker på mitt sätt har alltid varit prioriterat hos mig. När jag var 24 år lånade jag pengar av min far för att kunna påbörja ett nytt projekt. Att äga och driva ett café var egentligen inte min plan från början då jag inte kunde någonting om café-kulturen samt det faktum att jag hade minimal talang för bakning. Men en dag stod jag där med nycklarna till min nya lokal. Jag hade kylskåp, en ugn, en diskmaskin och en espressomaskin. Det var bara att börja jobba. Mitt i all osäkerhet var det just det som var det enda säkra, att jag skulle behöva jobba mer än mycket och att förvänta mig någonting annat var bara att glömma.

Hårt jobb lönar sig alltid

Jag stod på mitt café dygnet runt i flera månader för att få igång verksamheten. Jag tog en chansning och satsade allt jag hade och på min tvåårsdag sålde jag min lägenhet för att kunna köpa ännu en lokal. Med tiden har jag lyckats, med hjälp av familj och vänner, att få mitt café att bli en central del av området kring Skanstull. Det har varit oerhört mycket jobb, mycket slit, långa dagar och sena nätter, men det har varit värt varenda uppoffring.

”Drömmen att ha ett café”

Många säger att det måste vara en dröm att ha ett café, utan att egentligen veta om hur mycket arbete det innebär. Min dröm var att skapa ett jobb åt mig själv.

Idag kan jag se det unika i det jag gjort och det jag och mina arbetskollegor fortfarande gör. Men inget hade varit möjligt utan all hjälp och uppmuntran jag fått av min familj och mina vänner.

/ Macarena